Spring naar content

Lettres à Elise – correspondance 1914-1918

Begin augustus 1914 moet Jean Martin, de onderwijzer van een klein dorp in de Auvergne, ten strijde trekken. Hij laat zijn vrouw, Elise, en hun twee kinderen, Camille en Arthur, achter.

Het begint goed: in de kazerne ziet hij de vrienden terug met wie hij destijds zijn dienstplicht heeft vervuld. Er is weinig animo, maar ze warmen zich op aan hun kameraadschap.

s Avonds stuurt hij zijn eerste brief naar Elise. Ze antwoordt. Al snel wordt, via hun brieven, hun verhaal verteld, het komische en tragische van de oorlogsjaren, van liefde tot opstand, van tederheid tot wanhoop.

Brieven aan Elise is een aangrijpende getuigenis van de Groote Oorlog en schetst, ver van de officiële vormen van eerbetoon en de grote historische feiten, een intiem en ontroerend familiedrama.

Geplande voorstellingen

Er zijn op dit moment geen uitvoeringen van deze show.
Om op de hoogte te blijven van onze komende data, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Distributie

Regie

Tekst: Jean-François Viot

Regie: Nele Paxinou

Regie-assistent: Jean-François Viot

Met

Gaspar Leclère en Sophie Lajoie

Lichts

Lichts: David Taillebuis

Belichtingscontrole en effecten:

Belichtingscontrole en effecten: Antoine Van Rolleghem

Scenografie

Decorbouw: Adrien Dotremont, Aline Claus, Isis Hauben

Kostuums

Kostuums : Sylvie Van Loo

Uw mening


"Er wordt groen gelachen, er is ontroering, we worden eraan herinnerd hoe hard de strijd was in de loopgraven maar ook in het achterland, we horen de kanonschoten, kunnen het mosterdgas bijna ruiken ... Brieven aan Elise is geen prettig of vermakelijk tijdverdrijf. Brieven aan Elise is aangrijpend. Dat is goed. We kunnen alleen maar hopen dat zoveel mogelijk mensen, ook tieners, naar de voorstelling zullen gaan kijken." — Geoffroy Herens

illustration - Sparkle - white

Ontdek

illustration - Boucle - white

Onze andere theaterproducties

illustration - Tiny dots - white
Scroll naar boven