Spring naar content

Les Baladins op de Zomer Van Antwerpen

Na kriskras over de wegen van Wallonië, Frankrijk, Zwitserland, Quebec en Niger te hebben gekruist, is er één grens die de Baladins nog niet waren overgestoken: de taalgrens. Na 40 jaar reizen blijven we deuren openen en barrières doorbreken. In juli spelen we voor het eerst Désir, Terre et Sang naar het werk van Garcia Lorca in een meertalige versie op de Zomer van Antwerpen; de mogelijkheid om onze nieuwste creatie onder regie van Dominique Serron te presenteren.

We hervatten de tour dan ook met een grote uitdaging: een bewerking van de show waarin de acteurs in het Frans en Nederlands spelen, zingen in het Spaans ondersteund door een video-installatie met boventitels van de dialogen en contexten van het stuk. Opnieuw verdedigt de groep een complete show waarvan de tekst leeft dankzij het visuele universum, lichaamstaal, muziek, dans…

Les Baladins du Miroir en de Zomer van Antwerpen geven zichzelf samen de middelen van een theatraal project dat speelt met taalgrenzen. Ons rondtrekkende theater blijft meer dan ooit een instrument voor onderdompeling en inclusie gericht op het doorbreken van geografische, sociale, economische en culturele barrières. Ervan overtuigd dat delen bijdraagt aan het verrijken van elkaar, verdedigen we een theatraal universum dat tot iedereen is gericht en dat de toeschouwer uitnodigt voor het feest!

Deze zomer start het feest dus in Antwerpen en vervolgt de route naar het zuiden door Namen, Spa, Thoricourt, Jodoigne en Tomblaine in Frankrijk.

Tot straks!

Scroll naar boven