Spring naar content

Désir, Terre et Sang

Dominique Serron brengt een originele bewerking van Lorca’s landelijke trilogie: Yerma, Het huis van Bernarda Alba en Bloedbruiloft. Een modern drama vol passie, een genadeloze strijd tussen verlangen en de beklemmende tradities van een onmenselijk strenge samenleving.

We zijn op de begrafenis van Antonio Maria Benavides. De deuren van het huis van Bernarda Alba worden gesloten voor haar dochters, die acht jaar lang zullen moeten rouwen en het huis al die tijd niet mogen verlaten.

Bloedbruiloft, Lorca’s wereldwijde succes, staat centraal. De moeder van de verloofde heeft de mannen in haar leven reeds verloren door rivaliteit en ruzies in het dorp. Ze staat alleen met haar verdriet en ziet haar jongste zoon niet graag vertrekken om te trouwen. Dan gaat alles razendsnel, als een stier die de arena binnenstormt.

Yerma, verteerd door passie, is wanhopig omdat ze maar niet zwanger geraakt. Ze stelt vragen aan een vrouw met ervaring, gaat naar een genezeres, zakt weg in een depressie, geeft zich over aan bezweringen van vruchtbaarheid.

Dióscoro Galindo González, ‘rode schoolmeester’ en vriend van Lorca, orkestreert de uitvoering van de drie fabels. Hij heet het publiek welkom en doorspekt het stuk met nostalgische anekdotes uit het echte leven: de Barraca, het theater, vriendschap, ideologie, zijn vriend Lorca en hoe hij en alle slachtoffers van de dictatuur werden opgeofferd. Een ode aan de poëzie, een hedendaagse realisatie ter nagedachtenis aan het verleden in een poging weer hoop te geven aan de mensen van morgen.

Geplande voorstellingen

Distributie

Regie

Tekst: Federico García Lorca

Regie: Dominique Serron

Regie-assistenten: Léopold Terlinden, Elfée Dursen

Met

Stéphanie Coppé / Monique Gelders / Geneviève Knoops / François Houart / Sophie Lajoie / Virginie Pierre en (afwisselend) Irène Berruyer / Léonard Berthet-Rivière / Andréas Christou / Elfée Dursen / Aurélie Goudaer / Florence Guillaume / Léa le Fell / Gaspar Leclère / Diego Lopez Saez / David Matarasso / Géraldine Schalenborgh / Léopold Terlinden / Juliette Tracewski / Julien Vanbreuseghem / Coline Zimmer

Muziek

Compositie: Line Adam

Percussie: Gauthier Lisein, Hugo Adam

Piano: Line Adam

Viool (afwisselend) : Aurélie Goudaer, Juliette Tracewski

Geluidsontwerp: Colin Burton

Lichts

Lichts: Xavier Lauwers

Techniek

Lichttechnicus: Ananda Murinni

Video en geluidstechnicus: Antoine Van Rolleghem

Technici speelvloer: Simon Gélard, Geneviève Knoops, Marie Nils

Scenografie

Scenografie en films: Laure Hassel

Scenografie-assistent: Noémie Warion

Technisch directeur: Xavier Decoux

Algemeen inspiciënt: Abdel El Asri

Decorbouw: Xavier Decoux / Baladins du Miroir

Video

Video: Jean-Luc Gason / Drop The Spoon

Kostuums

Kostuums: Christine Mobers

Kostuums maken: Marie Nils met de steun van Sylvie Van Loo, Isabelle Airaud, Julie Beca, Laure Noremberg

Makeup

Makeup: Julie Serron

Dank

In de films: Lesly Briggs, Cyril Collet, Kevin Lerat, Alexia Lobo, Boris Veraeghen, Antoine Van Rolleghem, Xavier Decoux, Ananda Murinni, Simon Gélard, Marie Nils

Productie

Een show van Baladins du Miroir en l'Infini Théâtre. Coproductie met l'Atelier Théâtre Jean Vilar, le PBA en DC&J Création. Met de steun van Centre Culturel du Brabant Wallon. Met de steun van Fédération Wallonie Bruxelles, de la Région Wallonne, de la province du Brabant Wallon, du Centre des Arts Scéniques, du Tax Shelter du Gouvernement fédéral belge, d’Inver Tax Shelter, de la Loterie Nationale et de la Fondation Michalski.

Uw mening


"De toeschouwer klampt zich vast aan de wortels om niet te vallen. Hij is buiten adem, hij heeft zich net gerealiseerd dat drie verschillende verhalen zich als regelmatige hartslagen met elkaar verweven, om de favoriete thema's van de Spaanse dichter te onderstrepen. Het is ingenieus, buitengewoon opwindend. Het spreekt voor zich dat de zeventien acteurs / dansers / zangers om de haverklap van huid en verhaal veranderen... " — Dominique-Hélène Lemaire

illustration - Sparkle - white

Ontdek

illustration - Boucle - white

Onze andere theaterproducties

illustration - Tiny dots - white
Scroll naar boven